35 umetnikov, 9 prizorišč

33. izdaja grafičnega bienala je bila zasnovana kot parkour po mestu in se je odvijala na devetih prizoriščih v Ljubljani. Razstava se je iz osrednjega prizorišča bienala v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC) selila skozi ključna prizorišča za sodobno umetnost v Ljubljani, ki vključujejo neprofitne prostore, komercialne galerije in prizorišča pod vodstvom umetnikov, in tako osvetlila ustvarjalni utrip mesta.

Informacije za obiskovalce

Urnik prizorišč 33. grafičnega bienala Ljubljana: Vsa prizorišča bienala so odprta od torka do nedelje med 10. in 18. uro, razen Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK), ki bo ob nedeljah do 1. julija zaprta, nato pa vse nedelje v juliju in avgustu odprta med 11. in 18. uro.

 

MGLC – Mednarodni grafični likovni center

Grad Tivoli, Pod turnom 3

1000 Ljubljana, Slovenija

Dostop

Priporočamo sprehod skozi park Tivoli od mestnega središča, Hale Tivoli ali Rožne doline (predvideno trajanje: 10 minut).

Z avtobusi št. 1, 3, 5, 7, 8, 25 (postaja Tivoli)

Z avtomobilom (parkirišče pri Hali Tivoli)

Z avtobusom št. 14 (Pod Rožnikom)

Z avtobusi št. 1, 2, 3, 6, 9, 11, 14, 20 (Konzorcij)

 

Vstopnice so na prodaj na INFO TOČKAH v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (Pod turnom 3) in Galeriji Equrna (v središču mesta, Gregorčičeva 3) ter v Turistično-informacijskem centru – TIC (Adamič-Lundrovo nabrežje 2) in Slovenskem informacijskem centru – STIC (Krekov trg 10).

 

VSTOPNINA:

INDIVIDUALNA VSTOPNICA

15 eur

DRUŽINSKA VSTOPNICA

20 eur (najmanj en odrasel in en otrok 6–18 let)

VSTOPNICA S POPUSTOM

8 eur (dijak, študent, upokojenec, ICOM, AICA, SMD, člani ZDSLU)

SKUPINA (NAJMANJ 5 OSEB)

12 eur (odrasli)/6 eur (šolske skupine)

BREZPLAČNA VSTOPNICA

predšolski otroci, obiskovalci s posebnimi potrebami, brezposelni, člani Kluba prijatelj bienala, KUL abonma, turistična kartica URBANA, novinarji, CIMAM, IBA.

 

V ceni vstopnice je zajetih 10 razstavišč: MGLC, MGLC – Švicarija, Narodna galerija, Narodna in univerzitetna knjižnica (NUK), Galerija Equrna, Galerija ZVKDS, Galerija ISIS, Projektni prostor DUM, DobraVaga in Plečnikova hiša.

Obiskovalci 33. grafičnega bienala Ljubljana si lahko z vstopnico za bienale ogledajo tudi stalno zbirko Narodne galerije ter stalno razstavo o Jožetu Plečniku v prostorih Plečnikove hiše (obisk same hiše v ceno te vstopnice ni vključen).

Ob nakupu vstopnice brezplačno prejmete Vodič po 33. grafičnem bienalu Ljubljana.

 

AKREDITACIJA ZA NOVINARJE
več informacij