SATIRIČNO OBARVANI BIENALE V SEPTEMBRU

SATIRIČNO OBARVANI BIENALE V SEPTEMBRU

Satirično obarvani 33. grafični bienale Ljubljana se počasi izteka, vendar se bo pred koncem, torej do 29. septembra, zvrstilo še mnogo zanimivih dogodkov, na katere vas vabimo.

Vladimir Vidmar, kurator, raziskovalec, pisec ter umetniški vodja Male galerije v Ljubljani, bo 17. septembra (z začetkom ob 17. uri v MGLC) vodil po 33. grafičnem bienalu in se osredotočil na aktualna vprašanja satire, njene reprezentacije, identitete, politike, religije, družbenih norm … Za ugledno International Biennial Foundation je reflektiral tudi letošnjo izdajo bienala.

Zadnji dve maratonski vodstvi bosta na dnevih odprtih vrat bienala v soboto, 21. septembra, in nedeljo, 29. septembra, med 11. in 14. uro.

Pomembni bodo tudi zaključni dnevi bienala, ki 26. septembra ob 18. uri ponujajo okroglo mizo O neresni znanosti v resni umetnosti, ki jo organizira KULA, Slovensko etnološko in antropološko združenje. Razpravljali bodo Alenka Pirman, Blaž Bajič, Rajko Muršič in Miha Horvat.

Vodstvo s Slavs and Tatars, kuratorji 33. grafičnega bienala, bo v petek, 27. septembra, med 15. in 18. uro. Začetek bo v Galeriji Equrna, zaključek pa z druženjem v MGLC – Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Tivoliju. Tega dne bodo tudi razglasili rezultate glasovanja. Hamja Ahsan je namreč s svojim projektom Aspergistanski referendum obiskovalce pozival h glasovanju o priključitvi Aspergistanski federaciji. Izvedeli pa bomo tudi, komu so obiskovalci bienala namenili svoj glas, kdo je torej njihov najljubši umetnik 33. grafičnega bienala.

Naslednji dan, 28. septembra, bo v DobriVagi še delavnica zina z umetnikom, aktivistom in kuratorjem Hamjo Ahsanom, dobitnikom velike nagrade 33. grafičnega bienala Ljubljana.

Tudi v otroškem ateljeju bo v zadnjih dneh še živahno. Otroški atelje v Švicariji: Ježek riše, tiska in se valja! je odprt vsak petek v času bienala, od 10. do 12. ure, v njem pa izvajajo delavnice visokega tiska za najmlajše ježke (4–12 let), si pripovedujejo vice in se pogovarjajo o velikih razstavah.

Septembrski program je podrobneje predstavljen na naši spletni strani v razdelku Dogodki.

Vabljeni torej na »septembrski bienale«, ki bo še posebno bogat z dogodki, zato bomo veseli vaše družbe.

 

***

Fotografija z razstave: Jaka Babnik. Arhiv: MGLC.