Zaključni program: VODSTVO S SLAVS AND TATARS, KURATORJI BIENALA VICE V LISICE

Zaključni program: VODSTVO S SLAVS AND TATARS, KURATORJI BIENALA VICE V LISICE

27. september, 15.00–18.00, začetek v Galeriji Equrna, več prizorišč.

Umetniški kolektiv Slavs and Tatars se je s 33. grafičnim bienalom Ljubljana prelevil v kuratorje in s svojim bogatim vedenjem o sodobni umetniški sceni v ljubljanska razstavišča povabil ustvarjalce z ozemlja vzhodno od berlinskega in zahodno od kitajskega zidu. Njihova skupna gesta je bila moč satire in humorja danes, kar so izrazili z različnimi izpeljavami medija in vsebinskimi poudarki, vse pa povezuje izrazita ironična nota. Bienale so razumeli kot razmislek o grafičnem kot zmožnosti za delovanje v smislu jasnosti in večpomenskosti.

Na vodstvu bo tudi razglasitev rezultatov glasovanj, ki sta potekali v času bienala:

Aspergistanski referendum

Referendum o odcepitvi na prizoriščih ljubljanskega bienala je pozival obiskovalce h glasovanju o priključitvi Aspergistanski federaciji. Avtorsko delo Hamje Ahsana, prejemnika velike nagrade 33. grafičnega bienala Ljubljana, razvija idejo iz avtorjeve knjige Shy Radicals, ki je izšla leta 2017 in je nekakšen manifest introvertiranih ljudi z radikalnimi prepričanji; gre za aktivistično-artistično platformo o federaciji, ki bi bila domovina sramežljivih, introvertiranih in avtističnih ljudi.

Nagrada občinstva

Nagrada občinstva za najboljšega umetnika je bila prvič podeljena na 30. grafičnem bienalu leta 2013. Tudi letos so lahko obiskovalci glas za svojega najljubšega umetnika na bienalu oddali na spletni strani.

Začetek vodstva v Galeriji Equrna (Gregorčičeva 3), zaključek z druženjem v MGLC – Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Tivoliju; v angleškem jeziku.

Ob predhodni prijavi je vstopnica za razstavo in vodstvo brezplačna. 

Prijave zbiramo do 24. septembra na info@mglc-lj.si.

Prevzem vstopnice 27. septembra pred vodstvom na Info točki v Galeriji Equrna.

 

 

***
Foto: Urška Boljkovac. Arhiv: MGLC.